Yoga Lessen

Yoga lessen

Ik geef les in mijn eigen yogastudio op landgoed Oxerhof in Deventer.  Privélessen zijn mogelijk in de studio of op een andere locatie. Alle groepslessen zijn ook online te volgen via Zoom.

Lesrooster groepslessen
Maandag 19.00 – 20.10 uur power yoga
Maandag 20.30 – 21.40 uur yin yoga

Woensdag 9.00 – 10.10 uur power yoga

Woensdag 19.00 – 20.10 uur power yoga
Woensdag 20.30 – 21.40 uur hatha yoga

Vrijdag 9.00 – 10.10 uur hatha yoga

Zaterdag 9.30 – 10.40 uur yin yang yoga

Naast de lessen volgens het rooster ben ik ook beschikbaar voor (online) lessen op bestelling. Live op locatie of via, bijvoorbeeld, Zoom of van te voren opgenomen via een YouTube link.  Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, stuur gerust vrijblijvend een berichtje.

Prijzen voor de lessen bij Gewoon Yoga by Barb 
Proefles: gratis

Abonnement Basis (1 les per week) per maand: € 40,-

A
bonnement Basis plus (2 of 3 lessen per week) 
per maand: € 67,50

10 lessenkaart (1 jaar geldig): € 100,-

Losse les: € 11,-

Privéles (individueel): € 55,-

Privéles (groep):
  prijs in overleg, afhankelijk van het aantal personen en de lokatie

Bij een abonnement geldt er een opzegtermijn van 1 maand

Zacht en sterk, comfortabel, maar wel met doorzettingsvermogen. Dat kenmerkt mijn yogalessen. Beginner of gevorderde, voor iedereen is de les te doen. Ik begin de lessen heel rustig en bouw het langzaam op naar het middenstuk waarin de houdingen wat intenser worden. Daarna bouw ik het langzaam weer af, zodat je ontspannen de les verlaat. Een yogales voelt iedere keer anders en daar moet ook ruimte voor zijn, maar ik daag je tegelijkertijd uit om niet bij de eerste weerstand te stoppen. Uiteraard bewaken we daarbij samen jouw grens. Ik let goed op de techniek tijdens de lessen om zo blessures te voorkomen. Het gaat er niet om hoe het eruit ziet, het gaat erom wat goed is voor jouw lichaam. Niet de beste yogi wint, maar de aanhoudende.

Nieuwsgierig geworden? Kom het gerust een keer proberen!

Hatha: een hatha yogales is een basis yogales. Ademhaling, spierversterkende oefeningen, flexibiliteit en ontspanning staan centraal in  de les. De les is zeer toegankelijk en voor iedereen goed te doen. 

Power: wil je een wat krachtigere les dan is poweryoga wat voor jou. De oefeningen zijn krachtiger en soms sneller dan in een hatha yogales. Ook hier gaat het om ademhaling, spierversterking, het opbouwen van flexibiliteit en ontspanning. 

Yin: yin yoga is een hele rustige vorm van yoga en de manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en te versterken. Bij yin yoga blijf je langer in de houdingen, zo stimuleer je de diepere lagen in je lichaam en heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. De houdingen zijn bijna allemaal zittend of liggend. 

Yin-yang: een yin-yang les is een combinatie van hatha, zachte poweroefeningen en yin houdingen. Ook deze les is zeer toegankelijk. Ik geef meerdere opties tijdens de houdingen, zo kun je altijd de les op jouw ‘niveau’ meedoen.